Ситник пояснив засекречення «чорної бухгалтерії» ПР

Читать на русском
У НАБУ пояснили публікацію матеріалів досудового розслідування справи чорної бухгалтерії ПР .

Причетність екс-глави виборчого штабу кандидата в президенти США від Республіканської партії Дональда Трампа Пола Манафорта до «чорної бухгалтерії» Партії регіонів не відповідає дійсності.

Цей факт визнав глава Національного антикорупційного бюро України Артем Ситник в інтерв'ю «Дзеркалу тижня», передає «Слово і Діло».

НАБУ допитало Авакова щодо «чорної бухгалтерії» ПРНаціональне антикорупційне бюро України допитало міністра внутрішніх справ Арсена Авакова у справі про так звану «чорну бухгалтерію» «Партії регіонів».

У Ситника журналіст поцікавився, чому НАБУ оголосило, що вся інформація про «справу Манафорта« є таємницею слідства, не дивлячись на те, що раніше відомство вже публікувало скани «чорної бухгалтерії», в якій фігурувало прізвище Манафорта.

«Тут іде підміна понять. Ми публікували окремі записи вже після їхнього фактичного опублікування. Якщо пам'ятаєте, їх ще Лещенко показував. Надходило дуже багато запитів від українських і міжнародних ЗМІ. Ми вирішили дати офіційне роз'яснення. Після цього провели деякі процесуальні дії. На мою думку, розголошувати їх було б неправильно. Що стосується взаємин із американськими колегами, то у нас із ними був підписаний меморандум, який допускає двостороннє розголошення інформації. Те, що ми публікували, вже було опубліковано», - пояснив керівник НАБУ.

Проте, за даними газети, на сторінках «чорної бухгалтерії», переданих у НАБУ Лещенком, Манафорт не згадувався, а був у масиві, який передав відомству без попереднього оприлюднення перший заступник голови - начальник Головного управління «К» Служби безпеки України генерал Віктор Трепак. Таким чином, депутат Лещенко міг отримати записи щодо Манафорта тільки від НАБУ.

Путін допитав Януковича про гроші для Манафорта – ЗМІПрезидент Росії Володимир Путін таємно зустрічався біля Волгограду з екс-президентом України Віктором Януковичем для обговорення доказів отримання Полом Манафортом платежів від Партії регіонів.

Відповідаючи на запитання про те, чи усвідомлював Ситник, що, оприлюднюючи матеріали досудового розслідування справи «чорної бухгалтерії» ПР щодо Манафорта, НАБУ по суті виступає на боці одного з кандидатів у президенти США, чиновник відповів, що таким чином відомство всього лише відповідало на запити громадськості і ЗМІ.

«Згадайте, як багато писали про «чорну бухгалтерію», навіть до передачі цих записів у НАБУ. Дуже багато інформації по «чорній бухгалтерії» було оприлюднено. Не тільки про Манафорта. Можливо, саме це і загальмувало розслідування. Пригадую, випадково чи ні, в одному із записів почеркознавча експертиза тривала три місяці, хоча вона відноситься до простих експертиз. Але експертна служба чомусь робила цю експертизу з великими труднощами. Думаю, цьому частково посприяло те, що було оприлюднено дуже багато інформації ще до потрапляння цих матеріалів у НАБУ», - зазначив він.

Нагадаємо, раніше Пол Манафорт заявив, що «чорна бухгалтерія» Партії регіонів є сфальсифікованим документом.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: