Новий раунд переговорів буде безрезультатним: експерт розповів про перспективи «Мінська»

Читать на русском
Володимир Воляполітичний експерт

Відмова від переговорів щодо Донбасу зашкодить насамперед Україні, тому що це може остаточно заблокувати процес.

Про це в коментарі «Слову і Ділу» розповів політолог Володимир Воля, аналізуючи інформацію про проведення нової зустрічі в Мінську щодо врегулювання ситуації на Донбасі.

«Зрозуміло, що новий раунд переговорів не принесе результату, але все одно переговори триватимуть, тому що в іншому разі процес взагалі зупиниться остаточно», – підкреслив експерт.

На його думку, предметом обговорення буде не політичний блок Донбасу, а питання гуманітарного й соціального характеру.

«В політичних питаннях прогресу немає й навряд чи буде, але є життєво необхідні проблеми, які потрібно вирішувати незалежно від того, чи буде глухий кут у питаннях безпеки», – пояснив він.

До вересня жодного прориву ані щодо «дорожньої карти», ані щодо «Мінська» не буде – експертДиректор Центру політичних досліджень «Пента» розповів, чому РФ тягнутиме час у питанні врегулювання ситуації на Донбасі.

«Тягучка» йтиме від усіх переговірників», – додав політолог.

«Ватажки бойовиків почуваються цілком нормально, вони відчувають владу на цих територіях, РФ дає гроші й просування «Мінська» їм взагалі не потрібне. Перш за все вони блокуватимуть мінський процес будь-якими методами. Вони розуміють, що РФ все одно їх не залишить і буде фінансувати», – резюмував Володимир Воля.

Як повідомлялося раніше, чергова зустріч Тристоронньої контактної групи в Мінську запланована на 21 грудня.

Нагадаємо, напередодні очільники МЗС у «нормандському форматі» провели переговори щодо «дорожньої карти» Донбасу. В українському відомстві повідомили, що зустріч не принесла результату.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: