Переговори щодо «дорожньої карти» Мінська не принесли результату

Читать на русском
Прогресу в обговоренні дорожньої карти виконання Мінських угод під час зустрічі міністрів закордонних справ країн нормандського формату не вдалося досягти.
Павло КлімкінФото: Reuters

Прогресу в обговоренні «дорожньої карти» виконання Мінських угод під час зустрічі міністрів закордонних справ країн «нормандського формату» не вдалося досягти.

Про це повідомив міністр закордонних справ Павло Клімкін, інформує «Слово і Діло».

«Публічна дискусія щодо логіки дорожньої карти була досить короткою, оскільки російська сторона не погоджується на ключові пріоритети. У нас залишається фундаментальна різниця в баченні цієї дорожньої карти», – розповів Клімкін.

Україна і Росія не можуть домовитися з приводу «дорожньої карти» – КлімкінУ Росії і України немає спільного бачення щодо дорожньої карти з урегулювання на Донбасі. Про це розповів голова МЗС України Павло Клімкін.

За його словами, російська сторона хоче легітимізувати «свій протекторат або колонію на Донбасі, не здійснюючи кроків з передачі контролю на окупованому Донбасі міжнародній спільноті, ОБСЄ, не здійснюючи кроків щодо поліпшення безпеки».

Клімкін додав, що дискусія триватиме в різних форматах.

Нагадаємо, що Німеччина і Франція запропонувала Україні і Росії провести зустріч на рівні міністрів закордонних справ у Мінську 29 листопада.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: