Петренко розповів про користь антирейдерського закону

Читать на русском
Міністр юстиції України Павло Петренко розповів, що антирейдерський закон приніс позитивні результати.
Павло Петренко

За словами міністра юстиції України Павла Петренка, що кількість скарг в спеціальній комісії при Міністерстві юстиції України щодо спроб рейдерського захоплення підприємств скоротилося в десять разів.

  Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «Еспресо.ТВ».

«Ми побачили тенденцію, яка фактично є вже системою, бо ця тенденція з'явилася на другий день після прийняття закону, з 5 листопада поточного року. І кількість скарг, які надходять до нашої поліцію, скоротилося в десять разів. В середньому в день 1-2 скарги, а раніше це було 10-20 скарг в день», - сказав Петренко.

Міністр зазначив, що наявні скарги надходять щодо попередніх протиправних дій, які відбувалися ще до вступу в силу так званого антирейдерського закону.

«Цей закон ввів ряд запобіжників, які захищають власність простої людини, підприємця. Йдеться про новації в українському законодавстві - це інформування про будь-які зміни в реєстрі через електронні засоби, мова також йде про запобіжниках у вигляді нотаріального посвідчення власника, якщо він хоче змінити директора або статут», - підкреслив Петренко.

За його словами, якщо цей закон не знищив рейдерство, то мінімізував його масштаби.

Нагадаємо, Верховна Рада ухвалила антирейдерський закон в жовтні цього року.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: