Клімкін розповів, яку роль НАТО відводить Україні

Читать на русском
НАТО висловило політичну підтримку Україні в процесі реформування в умовах російської агресії.

Очільник МЗС України Павло Клімкін наголошує на необхідності інтенсифікації роботи в питанні північноатлантичної інтеграції України для того, щоб наша країна поступово ставала частиною східного флангу НАТО.

Про це він сказав на брифінгу в середу після завершення засідання Комісії Україна-НАТО, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «Інтерфакс-Україна».

«Необхідно йти далі, щоб Україна поступово ставала частиною східного флангу НАТО. Необхідно працювати над формуванням спільного розуміння ситуації й обізнаності, що включає обмін розвідданими, планування, проведення спільних навчань. Це також має стосуватися й одного з найнебезпечніших регіонів через російську агресію – Чорноморського» , – сказав він.

Міністр зазначив, що взаємодія України й НАТО з низки ключових напрямків, у тому числі й реформування українського сектору безпеки та оборони, є одним із пріоритетів Альянсу.

«Яструби» Трампа: чому РФ даремно грає в дружбу зі США та як зміняться позиції щодо України?Експерт-міжнародник оцінив перші рішення Конгресу США щодо РФ та України в контексті ухвалення оборонного бюджету.

«Україна залишатиметься одним із фундаментальних пріоритетів Альянсу», – сказав Клімкін.

За його словами, Україні була висловлена ​​політична підтримка процесу реформування в умовах російської агресії. «Визнання того, що одночасно Україна реально бореться з російською агресією й здійснює фундаментальні реформи, є дуже важливим», – зазначив міністр.

Раніше генсек НАТО Єнс Столтенберг заявив, що ситуація з безпекою на Донбасі залишається вкрай важкою.

Нагадаємо, що за 2016 рік Збройні сили України провели понад п'ятсот навчань як на території України, так і за кордоном.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: