«Газпром» збудує ще один газопровід в обхід України

Читать на русском
Італійська Eni готова купувати газ із трубопроводу Турецький потік, але для цього Газпрому потрібно буде побудувати продовження з Туреччини. Йдеться про проект Poseidon.

Італійська компанія Eni висловила готовність купувати природний газ через «Турецький потік», для чого «Газпром» спільно з грецькою DEPA та італійською Edison (Engie) активізує будівництво продовження з Туреччини у вигляді газопроводу Poseidon.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «Комерсант».

Йдеться про газопровід Poseidon, що має стати продовженням другої нитки «Турецького потоку» на південь Італії. Але зміна контракту може викликати заперечення Єврокомісії, яка різко негативно ставиться до довгострокових угод щодо постачання газу.

Зараз весь обсяг російського газу йде в Італію транзитом через Україну.

Туреччина прискорює будівництво газопроводу в обхід УкраїниТуреччина готова негайно вжити необхідних заходів для якнайшвидшої реалізації газопровідного проекту в обхід України «Турецький потік».

Eni – найбільший споживач, обсяг за контрактом становить близько 24 млрд куб. м газу на рік, реальний відбір у 2015 році становив близько 18 млрд куб. м.

Раніше в Eni заявляли, що не зацікавлені ​​в будівництві проекту «Турецький потік».

Нагадаємо, 6 грудня стало відомо, що Реджеп Ердоган ратифікував угоду про газопровід «Турецький потік».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: