Італійці відмовилися від участі в газопроводі «Турецький потік»

Читать на русском
Італійський партнер Газпрому більше не займається транспортуванням газу й не вкладає гроші в будівництво газопроводів.
Клаудіо Дескальци

Найбільша італійська нафтогазова компанія Eni не зацікавлена ​​в будівництві проекту «Турецький потік».

Про це заявив голова правління італійського нафтогазового гіганта Клаудіо Дескальці, передає «Слово і Діло» з посиланням на Corriere della Sera.

Італійський партнер «Газпрому» більше не займається транспортуванням газу й не вкладає гроші в будівництво газопроводів. У відповідь на згадку про участь в померлому проекті «Південний потік» глава Eni пояснив, що це була стратегія 2007 року, й відтоді газовий світ змінився.

Eni S.p.A. (Ente Nazionale Idrocarburi – «Національна нафтогазова установа») – найбільша італійська нафтогазова компанія. Штаб-квартира розташована в Римі. Компанія посідала 17-е місце в Fortune Global 500 в 2009 році.

Ціна російського газу знизилася до 12-річного мінімумуКвітневі ціни на природний газ російського походження знизилися до мінімального рівня з вересня 2004 року, контрактні ціни ПАТ «Газпром» вперше опинилися нижче за котирування газових ф'ючерсів у Лондоні.

Як повідомлялося раніше, після згортання проекту «Південний потік» Москва придумала в обхід України південними межами його двійник – «Турецький потік».

Проект передбачає прокладання двох ниток газопроводу потужністю 15,75 млрд куб. м на рік кожна. Перша буде побудована для забезпечення газом внутрішніх турецьких споживачів, друга – для споживачів у Південно-Західній Європі.

Туреччина та Росія розморозили співпрацю зі спорудження однієї нитки. Друга, мабуть, зведена не буде.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: