Турчинов сподівається, що адміністрація Трампа надасть Україні зброю

Читать на русском
У Раді національної безпеки і оборони розраховують на надання летального озброєння Сполученими Штатами Америки.

Нове керівництво Сполучених Штатів Америки може ухвалити рішення про надання Україні летальної зброї.

Про це в інтерв'ю агентству «Інтерфакс-Україна» розповів секретар Ради національної безпеки і оборони України Олександр Турчинов, повідомляє «Слово і Діло».

«Так, я вважаю, що в України є шанс отримати летальну зброю. Нагадаю, що Дональд Трамп обирався від республіканців. Позиція Республіканської партії в питаннях України досить чітка та послідовна. Всі їхні голосування в Конгресі та в Сенаті є однозначним підтвердженням цього. Сподіваюся, що президент Трамп послідовно проводитиме політику своєї політичної сили», – зазначив Турчинов.

Він додав, що очікує від нового президента США дій в інтересах його країни та всього світу.

«Сподіваюся, очікування Росії, що Штати будуть заплюшувати очі на їхню терористичну діяльність, не виправдаються, і їхня бравада зміниться черговою істерикою. Сподіваюся також, що новий президент працюватиме в інтересах своєї країни та в інтересах цивілізованого світу. А весь цивілізований світ зацікавлений припинити рішення політичних питань військовим шляхом, припинити перекроювання кордонів, припинити військові конфлікти. А це, своєю чергою, можливо, якщо агресію будуть не обговорювати, а жорстко зупиняти», – підкреслив Турчинов.

Секретар РНБО також висловив надію, що Америка надаватиме серйозну допомогу Україні на шляху реформування сектора оборони й безпеки.

Нагадаємо, раніше в Адміністрації Президента України також допустили активізацію переговорів зі США щодо надання летального озброєння.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: