В Україні очікується значне зниження ціни автомобільного газу

Читать на русском
Зниження цін викликане сезонним падінням споживання через настання холодів і рясних опадів не лише в Україні, алей у Європі.

ПАТ «Укрнафта» на аукціоні «Українській міжбанківській валютній біржі» 5 грудня реалізувало 14 тис. 380 тонн скрапленого вуглеводневого газу за ціною 16,5-16,7 грн/т.

Загалом на торги виставлено 14 980 тонн, передає «Слово і Діло» з посиланням на OilNews.

Автомобільні партії газу подешевшали до 16,5-16,7 грн/т. Весь обсяг був куплений за ціною нижчою, ніж купували інші учасники ринку – 16 тис. грн/т.

Як відзначають оператори ринку, зниження цін викликане сезонним падінням споживання. «Вартість газу на кордоні почала падати через настання холодів і рясних опадів не лише в Україні, але й у Європі», – розповів один з основних покупців ресурсу на аукціоні.

На думку операторів ринку, газ міг подешевшати значно більше, якби не зберігалися проблеми, пов'язані з діями СБУ та ДФС щодо блокування імпорту низки компаній.

Нагадаємо, що на початку другої декади листопада Україна імпортувала партію скрапленого вуглеводневого газу обсягом 1,5 тис. тонн ыз Казахстану.

Раніше Україна почала імпортувати дизельне паливо з Індії. А у вересні імпортний газ почав надходити танкерами з Єгипту.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: