У Держрибагентстві розповіли, наскільки зменшився незаконний вилов риби

Читать на русском
Держрибагентство констатує позитивну тенденцію до зменшення тіньової частини вилову риби в Київській області – промисловий вилов збільшився на 60 відсотків у Канівському водосховищі та на 30 відсотків – у Київському.

Київський рибоохоронний патруль виявив 529 порушень, які завдали збитків державі на суму близько 1,2 млн грн.

Про це на брифінгу в агентстві «Укрінформ» повідомив голова Держрибагентства Ярема Кузнєцов, передає «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу Міністерства аграрної політики та продовольства України.

«Зрозуміло, що кількість виявленого – це ще не 100% порушень, але це хороша ілюстрація того, яких втрат зазнає рибне господарство», – підкреслив Кузнєцов.

За його словами, Держрибагентство констатує позитивну тенденцію до зменшення тіньової частини вилову риби в Київській області.

«Промисловий вилов збільшився на 60% у Канівському водосховищі та на 30% – у Київському», – прокоментував Кузнєцов.

Рибний патруль розпочав роботу 16 червня. На початку вересня Верховна Рада виділила 15 млн грн для оснащення Київського рибоохоронного патруля. Тендер на закупівлю нових човнів, моторів та автомобілів зараз проходить через електронну систему державних закупівель ProZorro. Найближчим часом також передбачається закупівля зимового одягу для рибоохоронного патруля Київської області.

Сьогодні в Київському рибоохоронному патрулі працюють 39 інспекторів. «Зараз проходить конкурс на вакантні посади 9 рибоохоронних інспекторів та 1 керівника територіального управління. Документи можна подати до 21 листопада. Запрошуємо чесних, мотивованих людей взяти в ньому участь», – поінформував голова Держрибагентства.

Як повідомлялося раніше, Держрибагентство України розпочинає другий етап запуску рибоохоронного патруля. Зокрема, агентство почало набір до рибоохоронного патруля Одеської та Херсонської областей.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: