Грабіжники бурштину влаштували два напади на поліцію

Читать на русском
Грабіжники бурштину пошкодили службове авто поліції, натовп вдалося розігнати після прибуття допомоги.

Між правоохоронними органами і незаконними старателями, що видобувають бурштин, 15 вересня відбулися дві сутички в Сарненському районі Рівненської області.

Про це повідомляє прес-служба Головного управління Нацполіціі в Рівненській області, передає «Слово і Діло».

«Вчора, 15 вересня, по обіді на спецлінію «102» зателефонував невідомий, який просив термінової допомоги працівників поліції в урочищі «Азалія» поблизу Клесова. На місце події оперативно виїхала група сил Нацполіціі», – заявили в прес-службі.

Поліцію оточили понад 200 чоловіків у масках і з палицями в руках. Вони вимагали залишити північні райони області, в іншому разі погрожували вдатися до радикальних дій.

Коли було викликане підкріплення, браконьєри почали трощити службове авто, а кілька людей закликали спалити машину. Натовп вдалося розігнати після прибуття допомоги. Вогнепальна зброя й засоби фізичного впливу працівники поліції не застосовували.

У поліції зазначили, що за фактом масових заворушень порушено кримінальне провадження за ч. 1 ст. 294 Кримінального кодексу України. Такі дії караються позбавленням волі терміном до восьми років.

«Ще один інцидент стався близько третьої години в селі Тинне того ж Сарненського району. Там майже 50 осіб у балаклавах і камуфляжному одязі, озброєні дерев'яними битами, камінням, палицями, заблокували дорогу й чинили опір співробітникам правоохоронних органів. У результаті протиправних дій зловмисників службовий автомобіль отримав механічні пошкодження», – повідомили в поліції.

Правоохоронцям вдалося затримати 25-річного провокатора, який намагався завдати тілесних ушкоджень одному зі спецпризначенців. За фактом опору та погрози застосування насильства щодо працівника поліції порушено кримінальне провадження.

Як повідомлялося раніше, генеральний прокурор України Юрій Луценко заявив, що протизаконні доходи старателів від нелегального видобутку бурштину рівні оборонному бюджету країни.

4 липня він же заявив про затримання 5 членів злочинного угруповання з незаконного видобутку та реалізації бурштину.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: