Меркель має намір знову балотуватися на посаду канцлера Німеччини

Читать на русском
Канцлер Німеччини Ангела Меркель має намір вчетверте балотуватися на цю посаду. Вибори до Бундестагу відбудуться восени 2017 року.

Канцлер Німеччини Ангела Меркель має намір висунути свою кандидатуру на четвертий термін на цій посаді.

Про це в інтерв'ю телеканалу CNN заявив голова комітету Бундестагу в зовнішніх справах Норберт Реттген, передає «Слово і Діло».

«Вона балотуватиметься на посаду канцлера», – сказав політик, який є членом очолюваного Меркель Християнсько-демократичного союзу.

«Вона сповнена рішучості, вона хоче й готова зробити свій внесок у зміцнення міжнародного ліберального порядку. Однак вона не має робити це одна», – заявив він, відзначивши необхідність допомоги інших країн Заходу.

Президентство Штайнмаєра: шанси та наслідки для України. Оцінка експертаПолітичний експерт прокоментував інформацію про те, що очільник МЗС Німеччини став основним кандидатом на посаду президента, й розповів, чи зміниться в зв'язку з цим політика щодо України.

Нагадаємо, що Меркель обіймає посаду федерального канцлера Німеччини з 2005 року. В останні місяці рівень її популярності падає, багато жителів розчаровані тим, як влада Німеччини займається міграційною кризою.

У вересні на регіональних виборах у Німеччині антиіммігрантська партія «Альтернатива для Німеччини» обійшла очолюваний Меркель ХДС. Тоді експерти оцінювали це голосування як вирішальну перевірку перед проведенням у 2017 році загальних виборів.

Раніше повідомлялося, що популярність канцлера Німеччини Ангели Меркель опустилася до найнижчого рівня за останні 5 років.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: