Байден закликав українську владу зберегти незалежність НАБУ

Читать на русском
Віце-президент США Джо Байден закликав лідерів української держави зберегти незалежність Національного антикорупційного бюро.
Джо БайденФото: АР

Віце-президент США Джо Байден закликав лідерів української держави зберегти незалежність Національного антикорупційного бюро.

Про це йдеться в повідомленнях Білого Дому за підсумками розмови віце-президента з Президентом Петром Порошенком та прем’єр-міністром Володимиром Гройсманом, передає «Слово і Діло» з посиланням на «УНІАН».

«Віце-президент та прем’єр-міністр Гройсман погодилися щодо важливості подальшого прогресу в реформах, й особливо з необхідністю збереження незалежності Національного антикорупційного бюро», – йдеться у повідомленні.

У НАБУ пояснили, чому не можуть використовувати в роботі е-декларації чиновниківУ НАБУ підтвердили, що не готові використовувати в роботі електронні декларації чиновників, тому що ті не врегульовані законом.

Байден закликав Гройсмана продовжувати рухатися до стійкого, прозорого й конкурентного процесу приватизації ключових державних підприємств, а також дотримуватися всіх зобов’язань України перед МВФ.

Водночас за підсумками розмови з українським президентом зазначається, що обидва лідери також висловили рішучу підтримку зміцненню НАБУ та забезпеченню Бюро необхідними ресурсами.

Нагадаємо, що у жовтні представник БПП Микола Паламарчук зареєстрував законопроект, який надасть генпрокурору право забирати в НАБУ справи.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: