Хто в Раді найбідніший? Нардепи з найскромнішими деклараціями

Читать на русском

Доки журналісти й суспільство продовжують дивуватися мільйонним статкам українських депутатів та чиновників, «Слово і Діло» вирішило показати, хто з народних обранців задекларував найменші доходи та власність.

Так, безперечним лідером у списку найбідніших нардепів є Михайло Гаврилюк. За даними Єдиного державного реєстру декларацій за 2015 рік, він володіє лише житлом площею 32 кв. м. Слідом за ним іде член фракції «Народного фронту» Михайло Бондар, колишній командир відділення 1-го батальйону оперативного призначення Національної гвардії України імені генерала Кульчицького. Він задекларував 33 кв. м родинного житла, 79,5 тис. грн заробітної плати, 12,2 тис. доходів від відсотків у вкладах та 157,8 тис. грн на банківських рахунках.

Також у списку нардепів, чиї задекларовані статки порівняно з колегами є дуже скромними, члени фракції БПП Богдан Онуфрик, Ігор Артюшенко, Сергій Каплін, «Народного фронту» – Сергій Висоцький, Дмитро Тимчук, «Самопомочі» – Сергій Кіраль, «Радикальної партії» – Артем Вітко та позафракційний Андрій Білецький.

Нагадаємо, раніше «Слово і Діло» публікувало список найбільш абсурдних предметів розкоші, задекларованих депутатами.

Дізнатися, наскільки відповідальними є перераховані вище парламентарі, можна на нашому сайті в розділі «Верховна Рада».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: