Київ отримає вагони метро, ​​які економлять енергію майже в два рази

Читать на русском
Київський метрополітен отримає 15 модернізованих вагонів метро завдяки співпраці з японською компанією Itochu.

Київський метрополітен отримає 15 модернізованих вагонів метро навесні 2017 року внаслідок співпраці з японською компанією Itochu.

Про це розповів заступник голови КМДА Ілля Сагайдак, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу КМДА.

«Itochu – це японський універсальний торговий дім зі штаб-квартирою в Токіо, який входить в 500 найбільших компаній світу. Нові вагони допоможуть заощадити 40% електроенергії. З наступного року метро буде платити в 3,5 рази більший тариф за електроенергію, тому такі проекти стають надзвичайно актуальними», – зазначив Сагайдак.

Він також додав, що на черзі проект по оптимізації енергоспоживання в київському метрополітені, який планується реалізувати за грант, наданий японською Організацією з розробки нових енергетичних та промислових технологій. Цей проект дозволить метрополітену економити 8% енерговитрат.

Станцію метро «Дорогожичі» можуть забудувати, як «Героїв Дніпра» – КМДАНа сьогоднішньому засіданні департаменту транспортної інфраструктури КМДА Київське інвестиційне агентство запропонувало забудувати надстанційний оглядовий майданчик метро Дорогожичі під торговий центр.

Як повідомлялося у вересні, корпорація Itochu висловила готовність модернізувати ще 10 вагонів Київського метрополітену, а також зацікавлена ​​в будівництві столичного метро.

Нагадаємо, що Київський метрополітен домовився з компанією «Київметропроект» про проектування будівництва ділянки Сирецько-Печерської лінії метрополітену від станції «Сирець» на житловий масив Виноградар з електродепо у Подільському районі за 140,6 млн гривень за результатами тендеру.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: