В НБУ розповіли, коли підуть з валютного ринку

Читать на русском
Серед факторів, що визначають потреби в інтервенціях, представник НБУ назвав рівень міжнародних резервів і ліквідність валютного ринку.

Національний банк України мінімізує свою присутність на валютному ринку в міру досягнення цільового рівня золотовалютних резервів (ЗВР).

Про це заявив директор департаменту відкритих ринків НБУ Сергій Пономаренко під час брифінгу, представляючи розроблену регулятором стратегію валютних інтервенцій, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «УНІАН».

«У найближчому майбутньому ми все-таки будемо намагатися збільшити ліквідність ринку, прибрати обмеження, зробити ринок більш ефективним і мінімізувати нашу присутність на ринку. Сьогодні ми часто змушені виходити на ринок і організовувати аукціони, але в майбутньому ми бачимо нашу присутність на ринку тільки в певних ситуаціях – при надмірній ліквідності і якихось шоках», – сказав Пономаренко.

Серед факторів, що визначають потреби в інтервенціях, представник НБУ назвав рівень міжнародних резервів і ліквідність валютного ринку.

Резерви НБУ перевищили 15 мільярдів доларівМіжнародні резерви України станом на початок жовтня становили $15,5 млрд, що на 9,9% або на $1,397 млрд перевищує значення місяцем раніше.

За словами Пономаренка, на сьогодні валютний ринок є не дуже ліквідним – з щоденним обсягом близько $250-$350 млн, в зв'язку з чим він залишається дуже чутливим до зовнішніх потрясінь і вимагає участі регулятора.

Як повідомлялося раніше, уряд України може в другій половині 2016 року випустити облігації для капіталізації банків або фінансування Фонду гарантування вкладів фізичних осіб на 151,7 млрд грн, а в 2017 році – ще на 42 млрд грн.

Нагадаємо, що НБУ розширив перелік підстав для визнання банку проблемним.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: