НБУ за два роки ліквідував 81 банк – Гонтарева

Читать на русском
Національний банк України з початку 2016 року вивів із ринку 16 банків, а з початку 2014 року на ліквідацію спрямовано 81 банківську установу.

Національний банк України з початку 2016 року вивів із ринку 16 банків, а з початку 2014 року на ліквідацію спрямовано 81 банківську установу.

Про це під час виступу на фінансовому форумі в Одесі сказала голова НБУ Валерія Гонтарєва, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу регулятора.

«З початку 2014 року ми вивели з ринку 81 банк, в тому числі 16 цього року. Ми вже перейшли до перезавантаження банківської системи. Зокрема, ми поступово посилюємо рівень управління ризиками. Кредитні ризики банків будуть визнаватися вчасно й у повному обсязі», – сказала голова Нацбанку.

За її словами, процес очищення банківської системи був занадто болючим, однак сьогодні спостерігаються перші результати перезавантаження – поступове зміцнення довіри до неї, про що свідчить поступове збільшення вкладів населення в гривні.

Як повідомлялося раніше, НБУ виводить невеликі комерційні банки з ринку фінансових послуг унаслідок складної структури власності, що не дає можливості якісно контролювати зміну власників банку.

Нагадаємо, 6 липня 2015 року народний депутат України Андрій Антонищак пообіцяв, що робочою групою за участю банкірів буде напрацьований альтернативний ухваленому 2 липня 2015 року Верховною Радою проекту закону про реструктуризацію зобов'язань за кредитами в іноземній валюті (відео: 08:13). Свою обіцянку він виконав.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: