Україна й Туреччина розширюють авіасполучення – Мінінфраструктури

Читать на русском
Домовленості націлені на розвиток регіональних аеропортів – Харкова, Вінниці, Запоріжжя, Львова, Херсона.

Україна й Туреччина домовилися зняти обмеження за авіаційним маршрутом Київ-Анкара, а також збільшити частоту рейсів на вже існуючих напрямках.

Угода досягнута під час переговорів 12-13 жовтня, повідомила у себе в Facebook начальник авіадепартаменту Міністерства інфраструктури України Галина Винарчик, передає «Слово і Діло».

«12-13 жовтня 2016 року в Анкарі відбулися двосторонні переговори щодо повітряного сполучення між Україною та Турецькою Республікою. Цього року, підтверджуючи прозорість і незаангажованість, до переговорів були запрошені приєднатися всі зацікавлені українські і турецькі авіаперевізники. Сподіваюся, регіональні аеропорти зможуть по максимуму використовувати можливість збільшення рейсів», – написала вона.

Росія зняла заборону на чартерні рейси до Туреччини – ЗМІЗ 27 серпня в Росії скасовуються обмеження на чартерні рейси до Туреччини. Віднині російські авіакомпанії можуть подавати заявки в Росавіацію.

Говорячи про розширення частоти авіасполучення, вона повідомила, що загальна кількість рейсів за напрямками Харків-Стамбул становить 14 рейсів (додано 7); Вінниця-Стамбул – 9 рейсів (додано 2); Запоріжжя-Стамбул – 14 рейсів (додано 7); Львів-Стамбул – 14 рейсів (додано 7); Херсон -Стамбул – 10 рейсів (додано 3).

Як повідомлялося раніше, Скадовський морський торговельний порт 6 жовтня прийняв перший на відновленій лінії Скадовськ-Зонгулдак паром із Туреччини.

Нагадаємо, що Туреччина сподівається до 2023 року вступити в ЄС.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: