Туреччина сподівається вступити до ЄС до 2023 року

Читать на русском
Уряд Туреччини сподівається вступити до Європейського Союзу до 2023 року. Про це розповів посол Туреччини в Євросоюзі Селім Енель.
Фото з відкритих джерел

Умови для вступу Туреччини до Євросоюзу не найкращі, але все може швидко змінитися.

Таку думку висловив у інтерв'ю німецькому виданню Die Welt посол Туреччини в Євросоюзі Селім Енель, передає «Слово і Діло».

«Уряд Туреччини хоче, щоб країна вступила в ЄС до 2023 року. Цього року Турецькій республіці виповнюється 100 років. Для моєї країни членство в Європейському союзі стало б урочистим вінцем», – розповів він.

У Туреччині після спроби перевороту вже затримали 40 тисяч осібУ Туреччині після спроби державного перевороту затримали 40 тисяч осіб. Офіційні звинувачення були пред'явлені 20 тисячам осіб.

Посол наголосив, що Туреччина хоче увійти до Євросоюзу й вони прагнуть цього.

Відзначимо, що для вступу до ЄС Туреччина має виконати 72 умови. Всі вони стосуються змін до законодавства. Водночас міграційна угода з ЄС поки не принесла Анкарі довгоочікуваного скасування віз. Більшою мірою, причиною тому стала відмова Туреччини змінювати антитерористичне законодавство.

Нагадаємо, президент Туреччини Реджеп Ердоган висунув США ультиматум з вимогою видати Фетхуллаха Ґюлена. На думку Ердогана, саме він спланував військовий переворот.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: