В Україні відновили поромне сполучення між Скадовськом та Туреччиною

Читать на русском
У Скадовську планують проводити перевезення кілька разів на тиждень. Зараз іде робота з організації транспортного потоку.

Скадовський морський торговий порт 6 жовтня прийняв перший із відновленої лінії Скадовськ-Зонгулдак пором із Туреччини.

Переправа відновлюється завдяки зусиллям команди Скадовського порту, повідомляє Скадовська міська рада, передає «Слово і Діло».

Судно прибуло без вантажу для перевірки можливостей руху фарватером та акваторії порту.

Планується проводити перевезення кілька разів на тиждень. Зараз іде робота з організації транспортного потоку.

Порт Скадовськ розташований на північному березі Джарилгацької затоки Чорного моря. З півдня затока обмежена береговою лінією острова Джарилгач.

Членство Туреччини в НАТО не ставиться під питання – альянсПитання членства в НАТО Туреччини не стоїть на порядку денному. Таку заяву зробила речниця генсека НАТО Оани Лунгеску.

Протяжність Джарилгацької затоки (за східний кордон прийнято лінію мис Джарилгач-Портпункт Хорли) зі сходу на захід – 60 км, з півночі на південь – до 14 км. Акваторія Скадовського порту є ковшом, вхід до якого захищений дамбою. Її глибина в середній частині – 5-5,3 м.

Як повідомлялося раніше, Анкара вважає Крим частиною України й розглядає ситуацію з російськими виборами до Державної Думи на півострові виходячи з цієї позиції.

Нагадаємо, що Болгарія та Туреччина зацікавлені в закупівлях природного газу з газотранспортної системи Європейського Союзу та в його транзиті через територію України.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: