Під Апеляційним судом у столиці відбулися сутички

Читать на русском
Мітингувальники напали на правоохоронців біля Апеляційного суду в Києві, де сьогодні обирають запобіжний захід для трьох підозрюваних у вбивстві копів.

У Києві біля Апеляційного суду відбулися зіткнення між активістами і правохоронними органами.

Про це повідомляє «112 Україна», передає «Слово і Діло».

Частина людей, які прийшли під стіни суду, намагалися прорвати кордон силовиків, але ця спроба виявилася невдалою.

Будівля суду оточують правоохоронці, які закрили вхід. Спроба прорвати кордон здійснювалася неодноразово, але безрезультатно.

Як зазначається, сьогодні прокурори вимагали продовжити арешт Заверухи, Романюка і Кошелюка ще на 2 місяці.

На засіданні ще одним з клопотань був відведення суддівської колегії, але його не задовольнили.

Стычки митингующих с полицией возле Соломенского суда112 Украина

Сьогодні закінчився термін запобіжного заходу Заверухи і ще двох підозрюваних, в 8:00 ранку їх відпустили, а потім знову затримали в залі суду. За словами нардепа Ігоря Луценка, причина повторного затримання – у порушенні затриманими громадського порядку за ґратами.

Нагадаємо, 4 травня 2015 р. в Деснянському районі столиці невідомі в масках, погрожуючи зброєю, напали на автозаправну станцію. Зловмисники поранили в руку працівника АЗС і забрали з каси близько 800 грн.

Під час переслідування підозрюваних два співробітника поліції загинули, троє були поранені. По даній справі було затримано п'ятеро осіб, серед них і Віта Заверуха.

У серпні 2015 р. Генеральна прокуратура України направила в Дніпровський районний суд Києва обвинувальний акт у кримінальному провадженні стосовно Віти Заверухи, Андрія Романюка, Євгенія Кошелюка, Миколи Мнишенко і Данила Ситнікова, яких звинувачують у причетності до збройного нападу і вбивства двох працівників міліції.

25 вересня у Дніпрі неподалік від автовокзалу відбулася перестрілка між порушником і двома співробітниками патрульної служби, в результаті загинуло двоє поліцейських.

28 вересня в Кабінеті міністрів повідомили про намір ввести посади дільничних поліцейських до кінця 2016 року.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: