Лише диво може змусити Євросоюз продовжити санкції проти РФ – експерт

Читать на русском
Костянтин Бондаренкополітолог

Потрібно визнати, що небезпека скасування санкцій є вкрай високою й про це нас попереджали давно.

Таку думку в коментарі «Слову і Ділу» висловив політолог Кость Бондаренко, аналізуючи заяву Джозефа Байдена про те, що існує ризик скасування санкцій Євросоюзу проти РФ.

«Скоріш за все, скасування санкцій – це вже навіть не ризик, а на 90% доконаний факт, і лише диво має статися, щоб ЄС продовжив санкції. Про це говорив не тільки Байден. Україну попереджали давно, що далі тягнути санкції неможливо», – констатував політолог.

За його словами, причина в тому, що від санкцій страждає не стільки Росія, скільки Євросоюз.

«Європейський виробник втратив великий ринок збуту. Куди подіти продукцію, яка виробляється на заводах і фабриках Євросоюзу? Особливі збитки у виробників автомобілів Німеччини, Франції, збитків зазнає сировинний ринок. Це багатомільйонний ринок і європейці більш ніж зацікавлені, щоб повернуться на нього», – пояснює Бондаренко.

У Франції в квітні відбудуться президентські вибори. Олланду потрібно з чимось іти до виборця, який і без того злий на президента, й не лише через міграцію, а й через те, що завдяки його політиці прийшло збіднення.

Країни ЄС мало цікавить Україна. Україна для них – це щось далеке й нікому не зрозуміле. Їх хвилює лише те, щоб їхні кишені та гаманці стали товщими.

«Меркель теж потрібно йти на вибори. Сьогодні вона програла навіть Берлін. Меркель шукатиме ключі до серця пересічного німця. А німці також зіткнулися не лише з тероризмом, але й із зубожінням. Не в останню чергу через те, що було втрачено російський ринок», – проаналізував Кость Бондаренко.

Нагадаємо, 17 червня ЄС продовжив економічні санкції щодо тимчасово окупованого Криму.

Крім того, з 1 липня Євросоюз на півроку продовжив секторальні санкції проти Росії.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: