Путін зробив велику помилку, спробувавши легалізувати Крим шляхом виборів – експерт

Читать на русском
Тарас Березовецьполіттехнолог

Легітимність Держдуми 7-го скликання викликає серйозні сумніви.

Про це на своїй сторінці в Facebooк написав політтехнолог Тарас Березовець, передає «Слово і Діло».

«Очевидна нелегітимність російського парламенту базується на 3 факторах: порушенні Женевської конвенції 1949 року, обранні 4 мажоритарників у окупованому Криму й Севастополі та участі кримчан у виборах за партійними списками, що робить нелегітимними 229 депутатів Держдуми або більше половини її складу» – повідомляє Березовець.

Саме тому, за його словами, остання постанова Ради, що визнає нелегітимність лише депутатів, обраних в окупованому Криму, була зовсім неправильною.

Вибори в Криму для Путіна важливіші, ніж повернення РФ до ПАРЄ – експертЕксперти проаналізували заяву глави МЗС про те, що Україна може припинити участь у ПАРЄ в разі визнання виборів у Криму.

Як підкреслив експерт, намір Яценюка визнати нелегітимною всю Держдуму має сенс.

«Путін зробив велику помилку, спробувавши легалізувати анексований півострів шляхом проведення голосування в Криму. Фактично, влада в РФ з моменту підбиття підсумків голосування до парламенту стає нелегітимною. І тому Україна має розпочати міжнародну кампанію за невизнання повноважень російської Держдуми. Зробити це буде вкрай складно, але це не означає, що неможливо», – вважає Тарас Березовець.

Фракція «Народного фронту» зареєструвала у Верховній Раді проект постанови про визнання виборів до Держдуми РФ нелегітимними через проведення голосування на території Криму.

Нагадаємо, низка країн – Франція, Німеччина, США, Данія, Румунія, Швеція та інші – вже заявили, що не визнають вибори до Держдуми РФ у Криму.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: