Парубій розповів ПАРЄ, як потрібно реагувати на вибори в Криму

Читать на русском
Голова Верховної Ради України Андрій Парубій передав голові Парламентської асамблеї Ради Європи ноту про невизнання виборів до Держдуми РФ на території окупованого Криму.
Андрій Парубій і Педро Аграмунт

Голова Верховної Ради України Андрій Парубій поінформував голову Парламентської асамблеї Ради Європи Педро Аграмунта про невизнання Україною виборів до Держдуми Російської Федерації на території окупованого Криму.

Відповідну ноту Міністерства закордонних справ України та заяву українського парламенту він передав у Страсбурзі, передає «Слово і Діло» з посиланням на Twitter спікера ВРУ.

«Передав президенту ПАРЄ П. Аграмунту ноту МЗС і заяву Верховної Ради про невизнання виборів у Криму», – написав Парубій.

Він підкреслив, що окупація Криму порушує норми міжнародного права, тому «у відповідь на це має бути жорстка реакція».

«Якщо не давати належної відповіді, агресор розуміє, що можна й далі так діяти», – сказав спікер ВР.

«Ми не відступимо від позиції щодо дотримання територіальної цілісності. Це стосується всіх країн», – відповів Аграмунт.

Він уточнив, що спостереження за виборами в Криму не буде проводитися ПАРЄ, оскільки Росія не запрошувала представників ПАРЄ за те, що не бере участі в її засіданнях.

Голова ПАРЄ висловив підтримку Україні. «Все, що ви хочете робити, ми підтримаємо», – сказав він.

Порошенко вимагає допустити ОБСЄ в КримПрезидент України Петро Порошенко заявляє про необхідність посилення присутності спостерігачів Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ біля адмінграніци в Криму і вимоги від російської сторони допустити представників СММ до об'єктів на півострові.

Аграмунт також повідомив, що планує відвідати Україну найближчим часом.

Як повідомлялося раніше, 8 вересня 2016 року Верховна Рада України ухвалила заяву до парламентів іноземних держав, парламентських асамблей і міжнародних організацій щодо виборів до Держдуми РФ на території тимчасово окупованого Криму й Севастополя 18 вересня 2016 року.

Раніше в ОБСЄ заявляли, що не спостерігатимуть за ходом голосування до Держдуми Російської Федерації в окупованому Криму.

Нагадаємо, Рада безпеки Організації Об'єднаних Націй беззаперечно підтвердила позицію територіальної цілісності України.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: