Вашингтон не визнає результати російських виборів у Криму

Читать на русском
Сполучені Штати ніколи не визнають вибори до Держдуми РФ на території окупованого Росією Криму.
Фото з відкритих джерел

Сполучені Штати ніколи не визнають вибори до Держдуми РФ на території окупованого Росією Криму.

Про це йдеться в офіційній заяві Державного департаменту США, передає «Слово і Діло».

«Сполучені Штати не визнають легітимності, й ніколи не визнаватимуть результатів виборів до Державної Думи РФ, запланованих на 18 вересня в окупованому Росією Криму», – йдеться в документі.

У Туреччині прояснили позицію щодо виборів у КримуАнкара вважає Крим частиною України й розглядає ситуацію з російськими виборами до Державної Думи на півострові виходячи з цієї позиції.

У Держдепі підкреслили, що США мають «чітку позицію» з цього приводу: «Півострів залишається невід'ємною частиною України».

При цьому офіційний Вашингтон обіцяє залишити санкції проти Росії, пов'язані з Кримом, поки Росія не поверне контроль над півостровом Україні.

«Ми також продовжуємо бути глибоко стурбованими гуманітарною ситуацією в Криму, в тому числі станом етнічної татарської громади й численними повідомленнями про зниклих безвісті осіб та порушення прав людини», – наголошується в заяві.

Нагадаємо, раніше Данія заявила, що не визнає результати виборів до Держдуми в Криму. Також повідомлялось, що Канада не надсилатиме спостерігачів за російськими виборами на півострів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: