Партійний союзник Меркель вимагає в неї змінити політичний курс

Читать на русском
Глава ХСС, прем'єр-міністр Баварії Хорст Зеехофер зажадав від канцлера ФРН Ангели Меркель зміни політичного курсу країни. Він закликав Ангелу Меркель сконцентруватися на внутрішній політиці.

Глава німецького Християнсько-соціального союзу (ХСС), прем'єр-міністр Баварії Хорст Зеехофер зажадав від канцлера ФРН Ангели Меркель зміни політичного курсу країни.

За його словами, йдеться про те, щоб дати людям зрозумілу картину урядового курсу. Про це повідомляє Deutsche Welle, передає «Слово і Діло».

Серед найважливіших питань він назвав податки, внутрішню безпеку, пенсії та міграцію. В найбільш гострих темах він зажадав внести зрозумілість не пізніше жовтня 2016 року.

Як союзник Меркель у партійному блоці в Бундестазі Зеехофер заявив у інтерв'ю, що майбутнє ХДС/ХСС перебуває під загрозою. На думку баварського прем'єра, люди «не бажають цієї берлінської політики» й хочуть, щоб влада сприймала їх серйозно. На його думку, в країні стався розкол, а довіра до влади «стрімко зникає».

«Внутрішньополітичне роз'яснення речей є вимогою поточного моменту», – зазначив політик. Заради цього він має намір перенести на кілька місяців намічений на жовтень візит до Росії й зустріч із російським президентом Володимиром Путіним.

На виборах у Мекленбурзі-Передній Померанії Християнсько-демократичний союз (ХДС) Ангели Меркель набрав 19% голосів. Партія програла не лише Соціал-демократичній партії Німеччини (СДПН), але й правим популістам з «Альтернативи для Німеччини».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: