Німеччина вимагає зупинити переговори про вступ Туреччини до ЄС

Читать на русском
Німецький уряд вимагає призупинити переговорний процес щодо вступу Туреччини до Європейського Союзу.
Фото: epizod.ua

Уряд Німеччини вимагає призупинити переговорний процес щодо вступу Туреччини до Європейського Союзу.

Таку заяву зробив речник німецького уряду Штеффен Зайберт, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «Німецьку хвилю».

За його словами, зараз початок нового етапу перемовин про приєднання Туреччини до ЄС є «немислимим», хоча Німеччина не може самостійно припинити переговори.

Причиною імовірного «закриття дверей» до ЄС для Туреччини німецькі політики називають репресивні дії, яких влада країни вживає проти учасників та підозрюваних у спробі військового перевороту в країні в ніч проти 16 липня.

Уроки Туреччини: чи стане колись можливим військовий переворот в Україні?Військовий переворот у Туреччині змушує замислитися над можливістю таких подій і в Україні. Попри те, що заколотники не досягли своєї мети, політична ситуація в Туреччині зазнає суттєвих змін.

«Коли бачите, як Туреччина демонтує правову державу після невдалого військового перевороту, необхідно негайно призупиняти такі переговори», –підтвердив позицію Берліна прем’єр Баварії та голова «Християнсько-соціального союзу» Горст Зеерхофер.

Нагадаємо, в Туреччині більше 10,4 тис. осіб підозрюються у спробі незаконного захоплення влади військовими минулої суботи. Протягом лічених днів після путчу уряд провів масові арешти військових та звільнення суддів по всій країні. 21 липня в Туреччині був оголошений надзвичайний стан, що триватиме 3 місяці. В ЄС на таке рішення президента країни Реджепа Таїпа Ердогана одразу відреагували негативно, пригрозивши зупинити переговори з Анкарою щодо вступу в ЄС.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: