У Харкові налагодять виробництво машини піхоти третього покоління

Читать на русском
Виробництво нової бронетехніки планують налагодити на потужностях Харківського тракторного заводу.

Харківський тракторний завод планує налагодити виробництво машини піхоти третього покоління, яка в подальшому має стати основною машиною цього класу в Збройних силах України.

Про це пише інформаційне агентство «Військовий інформатор», передає «Слово і Діло».

«На лініях ХТЗ планується налагодити виробництво української машини піхоти третього покоління», – заявив секретар комітету Верховної Ради з питань нацбезпеки та оборони України Іван Вінник.

За його словами, Харківський тракторний завод може відновити виробництво військової техніки з легкої бронею та отримати оборонне замовлення.

«Це підприємство також є в планах роботи на наступний рік. Спільно з Міністерством оборони за сприяння комітету з питань національної безпеки та оборони ми плануємо відновити виробництво МТЛБ на цьому підприємстві», – додав він.

Петро ПорошенкоНародний депутат України
Порошенко обіцяє, що до кінця року до ЗСУ надійде понад 300 одиниць бронетанкової технікиСказано 22 серпня 2015 р.Статус обіцянки: Виконано

Вінник дав зрозуміти, що передумови для отримання оборонного замовлення у підприємства виникли внаслідок зміни власників.

Нагадаємо, в кінці квітня 2016 року очолювана бізнесменом Олександром Ярославським група DCH придбала контрольний пакет акцій Харківського тракторного заводу.

11 серпня стало відомо, що керівництво ХТЗ готує підприємство до запуску в рамках чинної програми санації.

«Слово і Діло» зафіксувало 8 обіцянок Івана Вінника, 2 з яких він виконав. Коефіцієнт відповідальності секретаря комітету Верховної Ради з питань національної безпеки і оборони – 25%. Із повним переліком обіцянок Вінника можна ознайомитися на сторінці.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: