Ситуація навколо ХТЗ: контрольний пакет акцій підприємства викупив Ярославський

Читать на русском
Очолювана Ярославським група DCH у суботу придбала контрольний пакет акцій Харківського тракторного заводу.

Очолювана бізнесменом Олександром Ярославським група DCH у суботу придбала контрольний пакет акцій Харківського тракторного заводу.

За словами самого бізнесмена, це було зроблено для того, щоб не допустити «загибелі підприємства», пише «Слово і Діло» з посиланням на «Інтерфакс-Україна».

«У тій ситуації, в якій опинився завод, його необхідно терміново рятувати. Не можна допустити, щоб підприємство з таким потенціалом загинуло. Тим більше що від його стабільності залежить благополуччя майже 10 тисяч харків'ян (працівників заводу із сім'ями) і ще близько 100 тис. працівників підприємств-суміжників по всій Україні. Тому міжнародний консорціум, який ми зараз створили, буде працювати для досягнення двох ключових цілей – відродження виробництва й повернення ХТЗ на міжнародний рівень», – цитує бізнесмена агентство.

Як повідомляє прес-служба DCH, дана бізнес-пропозиція надійшла від колишнього акціонера ХТЗ, австрійського бізнесмена Зігфріда Вольфа. На даний момент відбувається фіналізація угоди.

Раніше повідомлялося, що за підсумками минулого року завод отримав чистий збиток у розмірі більш ніж 218 млн грн, при тому що раніше підприємство було стабільно прибутковим. У вівторок стало відомо про масові звільнення співробітників тракторного заводу у зв'язку з важким фінансовим становищем. Відомо, що станом на початок поточного року чисельність персоналу ХТЗ становила 2190 осіб.

***
Всі матеріали, які розміщені на цьому сайті із посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню та/чи розповсюдженню в будь-якій формі, інакше як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: