ЄС підтримав дії України у відповідь на провокації РФ у Криму

Читать на русском
Україна залишається серед ключових пріоритетів ЄС. Солідарність із нею буде обговорюватися в рамках неформальних зустрічей держав-членів ЄС у Братиславі у вересні.
Петро Порошенко і Дональд Туск

Президент Європейської Ради дав високу оцінку діям Петра Порошенка та зваженій позиції української сторони, яка не піддається на провокації Росії в Криму.

Про це повідомляє прес-служба президента України, передає «Слово і Діло».

Крім цього, Дональд Туск підтвердив свою принципову позицію щодо збереження санкцій Європейського Союзу.

«Ми твердо залишаємося на позиції підтримки суверенітету й територіальної цілісності України», – цитує слова Туска прес-служба Глави української держави.

Він підкреслив, що Україна залишається серед ключових пріоритетів ЄС. Солідарність із нею на тлі протидії зовнішній агресії буде обговорюватися в тому числі в рамках неформальних зустрічей держав-членів ЄС у Братиславі у вересні.

Своєю чергою, Порошенко наголосив на необхідності посилення міжнародної присутності на Донбасі, зокрема шляхом розширення поля діяльності місії ОБСЄ, в тому числі й на території Криму, та розгортання збройної поліцейської місії ОБСЄ на Донбасі.

Скібіцький пояснив причини перестрілок в КримуПерестрілка між російськими військовими сталася через те, що вони не змогли вчасно ідентифікувати один одного за принципом «свій-чужий».

Співрозмовники також обговорили питання перспектив ухвалення найближчим часом Євросоюзом рішення про лібералізацію візового режиму для громадян України та скоординували подальші кроки на цьому напрямку.

Нагадаємо, Євросоюз запропонував себе в якості посередника між Україною та Росією на тлі загострення напруженості навколо Криму та на Донбасі.

Раніше ЄС закликав Україну та Росію утриматися від дій, які можуть призвести до подальшої ескалації ситуації навколо Криму.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: