Російські держбанки стали найбільш збитковими в Україні – НБУ

Читать на русском
Найбільші збитки припадають на банки з державним російським капіталом – ВТБ Банк, Промінвестбанк і Сбербанк.

Згідно статистики НБУ банківська система України за підсумками I півріччя 2016 отримала збиток 9,353 млрд грн.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу Національного банку України (НБУ).

«На платоспроможні банки припадає 9,184 млрд грн збитку, на неплатоспроможні – 168 мільйонів гривень збитку», – йдеться в повідомленні регулятора.

Згідно з наведеними даними, півріччя зі збитками завершили 34 банки.

«Найбільші показники припадають на банки з державним російським капіталом – «ВТБ Банк», «Промінвестбанк» і «Сбербанк» – отримали 4,956 млрд грн, 3,047 млрд грн і 3,026 млрд грн збитку, відповідно», – інформує Центробанк.

Банки-банкрути України. Чому фінустанови банкрутують одна за одною?Збитки банків – ще не банкрутство. А значить, не виключено, що причина закриття багатьох українських банків лежить не в політиці НБУ, а в банальному природному бізнес-відборі.

За той же період в прибуток вийшли 74 банки, найкращі показники, в числі яких, у «Райффайзен Банк Аваль» (1,456 млрд грн), «Альфа Банк» (1,288 млрд грн) та «Сітібанк» (810 млн грн).

Нагадаємо, що в найближчі 12 місяців банки України очікують зростання кредитування населення і зростання депозитів при поступовому пом'якшення умов кредитування.

Раніше в НБУ заявляли, що за умови, що валютні кредити будуть реструктуризовані за курсом 5,05 грн/дол., збитки банківської системи складуть більше 100 мільярдів гривень.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: