Президентські вибори у США: чия перемога вигідна Україні? Експерт

Читать на русском
Олег Саакянполітолог

В українському питанні Клінтон є більш вигідним кандидатом у президенти США.

Про це в коментарі «Слову і Ділу» розповів політолог, глава Єдиного координаційного центру «Донбас» Олег Саакян, аналізуючи президентські перегони в США та позицію Гілларі Клінтон щодо України.

«Клінтон залишиться у фарватері адміністрації Обами. Можливо, навіть буде посилення політики в українському напрямку. До того ж, МЗС вжив максимальних заходів, щоб посилити свій дипломатичний фронт щодо США. Другий момент полягає в тому, що новий посол США в Україні – людина, наближена до Клінтон. Це говорить про достатнє розуміння складності українського питання в можливій майбутній адміністрації Клінтон», – міркує Саакян.

При цьому, безумовно, дуже важливим є той факт, що Клінтон має досвід дипломатичної роботи в держуправлінні.

«Вона здатна на більш системні та серйозні рішення й дії щодо українсько-російського конфлікту», – припускає він.

Експерт розповів, коли зміниться політика США щодо ДонбасуВійськовий експерт проаналізував заяву Джона Керрі, який після переговорів із Путіним назвав діалог продуктивним та заявив про шанс врегулювання конфлікту на Донбасі.

Крім того, якщо враховувати зовнішні фактори, то, як зазначив експерт, складається ситуація, коли може настати етап жіночого західного світу.

«В Німеччині лідерські позиції у Ангели Меркель, у Великобританії обрали прем'єром Терезу Мей. Це поле може посилитися Клінтон. Вони можуть протистояти політиці РФ», – підкреслив політолог.

У будь-якому разі, як додав експерт, США йдуть на політичні канікули, як і ВР.

«Вже зрозуміло, що вирішення українського питання ляже на наступного президента незалежно від того, які події відбудуться», – резюмував Олег Саакян.

Як відомо, Барак Обама підтримав кандидата в президенти США від Демократичної партії Гілларі Клінтон.

Нагадаємо, 58 вибори президента США пройдуть 8 листопада 2016 року.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: