Гройсман хоче створити Фонд енергоефективності вже цього року

Читать на русском
Очільник Кабінету міністрів заявив про наміри створити Фонд енергоефективності до кінця 2016 року.
Володимир Гройсман

Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман заявив, що уряд планує ухвалити рішення про створення Фонду енергоефективності до кінця 2016 року.

Про це він написав у Twitter, повідомляє «Слово і Діло».

«Ми плануємо ухвалити рішення щодо створення Фонду енергоефективності до кінця 2016 року. Завдяки правильному інвестуванню у сферу енергоефективності ми можемо створити до 50 тисяч робочих місць для українців», – наголосив прем'єр.

За його словами, сьогодні, 23 червня, Кабінет міністрів обговорить створення Фонду, який дозволить інвестувати кошти в енергоефективність України. Гройсман зазначив, що запорукою успішної політики у сфері енергоефективності є залучення до обговорення експертного середовища та громадянського суспільства.

Також, як заявив глава уряду, Україні потрібно заощаджувати для ефективного використання кожного ресурсу. Прем'єр зазначив, що підняття цін на газ до ринкових є одним із головних антикорупційних кроків.

«Ринкова ціна на газ – це один із головних антикорупційних кроків. Адже ми втратили 50 млрд доларів через неринкову ціну на газ. Ринкова ціна дає можливість подолати корупцію та запустити механізми енергозбереження», – заявив він.

Нагадаємо, раніше віце-прем'єр-міністр – міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадій Зубко заявив, що у 2016 році для здійснення енергоефективних заходів буде ініційовано 14 закупівель на $106 млн. Підписання договорів заплановане на 2017 рік.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: