День прикордонника: хто обіцяв зміцнювати державний кордон?

Читать на русском
Слово і Діло перевіряло обіцянки українських політиків і чиновників щодо зміцнення державного кордону.

Сьогодні, 28 травня, в Україні відзначається день прикордонника. В зв'язку з цим, «Слово і Діло» вирішило перевірити, як українська влада обіцяє зміцнювати державний кордон та як дотримує слова.

Президент Петро Порошенко пообіцяв, що держава підвищуватиме технологічне забезпечення прикордонного відомства. Ця обіцянка має статус «у процесі виконання».

Очікує свого виконання обіцянка глави парламентської фракції «Народного фронту» Максима Бурбака домогтися будівництва та облаштування надійно укріпленого державного кордону.

Одну обіцянку щодо зміцнення кордону Бурбак уже провалив. Він так і не розробив законопроект про будівництво пунктів пропуску через державний кордон України на території Чернівецької області.

Народний депутат від «БПП» Андрій Антонищак провалив обіцянку при внесенні змін до Бюджету-2016 надати додаткове фінансування Держприкордонслужбі вже в лютому. Ще один представник «БПП» Рефат Чубаров не виконав свою обіцянку, що учасники блокади Криму з лютого 2016 року почнуть контролювати роботу митників і прикордонників.

Арсеній ЯценюкГолова політради партії "Народний фронт"
Яценюк пообіцяв продовжити реалізацію проекту "Стіна" на кордоні з Російською ФедерацієюСказано 9 грудня 2014 р.Статус обіцянки: Виконано

Ще будучи прем'єр-міністром України, Арсеній Яценюк пообіцяв затвердити нову редакцію проекту облаштування державного кордону України «Європейський вал», а також продовжити будівництво проекту «Стіна» на кордоні з Росією. Обидві ці обіцянки він виконав.

Губернатор Закарпатської області Геннадій Москаль пообіцяв докласти зусиль для зменшення потоків нелегальних мігрантів в Угорщину. Ця обіцянка перебуває в процесі виконання.

Будучи ще головою Луганської військово-цивільної адміністрації, він впорався з обіцянкою перекрити автомобільний рух з окупованими територіями, залишивши прохід тільки для пішоходів. На тій же посаді він також ініціював відновлення малого прикордонного руху між Україною та Росією в Міловому для жителів Чорткова.

Голова Донецької ВЦА Павло Жебрівський виконав свою обіцянку створити мобільні групи десантних військ, які будуть займатися боротьбою з контрабандою, до яких входять, зокрема, бійці Держприкордонслужби. Водночас він не виконав обіцянку зробити протидію контрабанді пріоритетним напрямком своєї діяльності.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: