«Нормандська четвірка» домовилася про поліцейську місію на Донбасі

Читать на русском
Сторони переговорів нормандської четвірки домовилися направити на Донбас поліцейську місію ОБСЄ.

Під час телефонних переговорів у «нормандському форматі» за участю Президента України Петра Порошенка, президента Росії Володимира Путіна, президента Франції Франсуа Олланда та канцлера Німеччини Ангели Меркель сьогодні вночі сторони домовилися направити на Донбас поліцейську міссіію ОБСЄ.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу президента України.

«Керівники України, Франції, Німеччини та Росії висловили підтримку розгортанню поліцейської місії ОБСЄ на Донбасі та початку консультацій із цього питання», – повідомила прес-служба Порошенка.

У Польщі пояснили, чому не брали участь у «нормандському форматі»Голова МЗС Польщі Вітольд Ващиковський пояснив, чому поляки не беруть участі в переговорах щодо російсько-українського конфлікту.

Сторони також акцентували на повному виконанні Мінських домовленостей, включаючи створення передумов у частині безпеки для проведення місцевих виборів у деяких районах Луганської та Донецької областей на основі українського законодавства та норм Бюро демократичних інститутів і прав людини ОБСЄ.

Нагадаємо, 11 травня, в Берліні глави МЗС України, Росії, Німеччини та Франції провели переговори про ситуацію на Донбасі, можливість проведення там виборів, а також обговорили долю Надії Савченко.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: