Айвазовська спрогнозувала дату проведення виборів на окупованому Донбасі

Читать на русском
У найближчі два роки вибори в ОРДЛО навряд чи відбудуться через те, що виконання переліку умов може зайняти досить багато часу.
Ольга Айвазовська

У найближчі два роки вибори в окремих районах Донецької та Луганської областей навряд чи відбудуться через те, що на виконання переліку умов може піти досить багато часу.

Про це в інтерв'ю «ЛІГА.Новини» розповіла експерт політичної підгрупи Тристоронньої контактної групи з питань Донбасу Ольга Айвазовська, повідомляє «Слово і Діло».

«Я згодна з тим, що є багато процедурних нюансів, рішення яких вимагає тривалого часу. Є перелік умов, без виконання яких до виборів ми не перейдемо – зараз процес виконання цих умов навіть не почався, це потрібно визнати», – зазначила вона.

За словами Айвазовської, цього року немає перспективи проведення виборів. Також дуже складно робити прогнози й на 2017 рік, оскільки існує ціла низка «непрораховуваних складових».

Вибори в ОРДЛО не видаються можливими – ОліферПрес-секретар Леоніда Кучми розповіла, про що говорили сьогодні на засіданні безпекової підгрупи Тристоронньої контактної групи в Мінську.

«Держреєстр, списки виборців, повернення українських партій і ЗМІ на тимчасово окуповані території. Рішення кожного з аспектів має свої часові рамки. Наприклад, якщо ми говоримо про ЗМІ, то, крім політичної волі, тут є ще й технічна складова», – заявляє Айвазовська.

Як стверджує експерт, потрібно відновити інфраструктуру, яка дозволить транслювати українські теле- та радіопередачі на окупованому Донбасі. Айвазовська також додала, що бойовики можуть протистояти цьому процесу, відтягнувши його на більш тривалий термін.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: