Петренко розповів, скільки позовів подала Україна проти Росії

Читать на русском
Міністр юстиції Павло Петренко заявив, що Україна подала на цей час 4 міждержавних позови проти Росії до ЄСПЛ.

Міністр юстиції Павло Петренко заявив, що держава Україна подала на цей час чотири міждержавних позови проти Росії до Європейського суду з прав людини.

Про це він розповів у інтерв'ю «Главкому», повідомляє «Слово і Діло».

«Якщо ми говоримо про Європейський суд із прав людини, то є чотири міждержавних справи. Індивідуальних справ понад дві тисячі. Кількість збільшується, тому що в нас 100 центрів безкоштовної правової допомоги», – заявив Петренко.

За його словами, кількість позовів збільшується щодня. Очільник Мін'юсту додав, що відомство щомісяця узагальнює інформацію. Також, як стверджує Петренко, крім ЄСПЛ, держкомпанії продовжують подавати позови до міжнародних комерційних судів.

Україна проти Росії: повний список міжнародних позовівНа розгляд взаємних позовів підуть роки й одні лише судові витрати складуть мільйони доларів. Загальна сума позовів складає близько $100 млрд.

«Насамперед ідеться про «Ощадбанк», НАК «Нафтогаз України», «Чорноморнафтогаз», які ініціювали питання щодо відшкодування збитків з боку Росії в міжнародних комерційних судах», – додав міністр.

Петренко пояснив, що у зв'язку з окупацією Криму ці компанії втратили своє майно.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: