Турчинов нагадав Європі, що агресора замирити неможливо

Читать на русском
Практика замирення агресора призводить до сумних поворотів долі, яскравим прикладом чого може служити Мюнхенська змова.
Секретар РНБО Олександр Турчинов

Секретар Ради нацбезпеки і оборони Олександр Турчинов нагадав «цивілізованому світу» пам'ятати, що агресора неможливо заспокоїти.

Про це йдеться в його зверненні з нагоди Дня пам'яті і примирення, повідомляє «Слово і Діло».

«У 30-і роки, прийшовши до влади, Гітлер знехтував Версальським договором, почав нарощувати військові потужності і оголосив призов в армію. Йому це дозволили. Аншлюс Австрії відбувся в 1938 році, – Європа і це проковтнула», – нагадав Турчинов.

За його словами, до сумного повороту подій привела саме політика умиротворення агресора.

«Європейські політики на переговорах у Мюнхені, які не запросили туди представника Чехословаччини, віддали агресору частину її території – Судети. Розриваючи Чехословаччину, «друзі» прикривалися бажанням зберегти мир ... але замість миру вся Європа захлинулася кров'ю», – зазначив Турчинов.

На думку Турчинова, ця історія повинна стати уроком для Європи.

«Історія повинна нас учити. Учити тому, що агресора неможливо заспокоїти. Створивши конфлікт у Придністров'ї, Чечні, він піде далі – до Абхазії, а звідти – до Грузії, потім – в Україну. І від цивілізованого світу залежить, чекати наступного кроку агресора, або знешкодити його?» – Заявив секретар РНБО.

Раніше Секретар РНБО Турчинов заявив, що одним з найважливіших завдань для посилення оборони держави є відновлення ракетного щита.

Нагадаємо, що Олександр Турчинов заявив про успішне випробування ракетних систем ППО українського виробництва.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: