Україна успішно випробувала ракетний комплекс власного виробництва – Турчинов

Читать на русском
На відміну від російського аналога, ракета українського виробництва керована, що дозволяє істотно підвищити ефективність її застосування
Секретар РНБО Олександр Турчинов

Україна провела випробування ракетних систем ППО власного виробництва, які завершилися успіхом.

Про це заявив секретар Ради національної безпеки і оборони України Олександр Турчинов.

«Ми почали вогневе випробування ракет українського виробництва, і сьогоднішній пуск показав, що наша ракета повністю виконала планові завдання й потрапила точно в заплановану ціль», – йдеться в повідомленні прес-служби РНБО.

За словами Турчинова, український оборонно-промисловий комплекс, вчені та конструктори гідно виконали завдання із забезпечення виробництва українських ракет без використання комплектуючих деталей, виготовлених у РФ.

Олександр ТурчиновКерівник центрального штабу партії "Народний фронт"
Турчинов обіцяє, що випробування ракетного озброєння українського виробництва відбудеться в 2016 роціСказано 26 січня 2016 р.Статус обіцянки: Виконано

«На відміну від російського аналога, ракета українського виробництва керована, що дозволяє істотно підвищити ефективність її застосування», – підкреслив Турчинов.

Секретар РНБО нагадав, що відновлення ракетного щита України є пріоритетним завданням у сфері оборони та безпеки країни.

Водночас це не єдина ракетна програма, над якою працюють українські вчені та оборонпром. «Ми готуємо до застосування низку потужних та ефективних ракет, які будуть надійно захищати нашу країну», – сказав він.

В підсумку було уточнено графік подальших випробувань ракетного озброєння, а також заходів щодо впровадження його серійного виробництва з провідними конструкторами та керівниками підприємств ОПК, які в кооперації виробляють українські ракети.

Раніше повідомлялося, що Україна відновлює виробництво крилатих ракет малої дальності без порушень міжнародних домовленостей. Не виключено, що в цій сфері можливі кооперація та обмін технологіями з країнами НАТО та зі США.

Український легкий протитанковий ракетний комплекс «Корсар» (інфографіка)«Слово і Діло» вирішило продемонструвати характеристики українського ПТРК «Корсар»

Відзначимо, що українські політики, в тому числі й Олександр Турчинов, неодноразово анонсували випробування ракетного озброєння вітчизняного виробництва. Його обіцянка має стовідсоткові шанси бути виконаною, але аналітики агентства «Слово і Діло» будуть і надалі стежити за випробуванням ракетних комплексів власного виробництва. В кінці року інформація про технології, які випробовувалися в 2016 році, буде закрита.

Згідно з даними аналітиків «Слова і Діла», Олександр Турчинов дав 132 обіцянки, з яких виконав 63, або 48%. Невиконаними виявилися 39 його обіцянок (30%). Із повним переліком обіцянок політика можна ознайомитися за посиланням.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: