Експерт розповів, який «спадок» Яценюк залишив Кабміну Гройсмана

Читать на русском
Володимир Фесенкополітолог

З 1 травня нинішнього року встановлена єдина ціна на газ для населення – 6,88 грн за кубічний метр. Президент назвав рішення Кабміну серйозним антикорупційним кроком, а прем'єр запевнив, що це останні зміни в тарифній політиці.

Голова правління Центру прикладних політичних досліджень «Пента» Володимир Фесенко вважає, що Кабмін був змушений піти на цей крок, передає «Слово і Діло».

«Ця вимога МВФ – жорстка та принципова», – вважає експерт.

На думку політолога, екс-прем'єр-міністр України мав ухвалити рішення щодо ціни на газ, але вирішив залишити Кабміну Гройсмана цей «неприємний сюрприз».

«Сам Яценюк намагався зберегти політичну репутацію, тому й затягнув з ухваленням рішення щодо газу, передавши це у «спадок» уряду Гройсмана», – пояснив політолог.

Крім того, експерт підкреслив, що жодної можливості далі відкладати зі встановленням єдиної ціни на газ не було, інакше це призвело б до проблем із МВФ.

Як відомо, відповідно до вимог МВФ, ціну на газ для населення мали підвищити ще 1 квітня, проте тоді Яценюк вирішив відтермінувати підвищення на місяць.

Додамо, що 14 квітня, в день відставки Яценюка, Володимир Гройсман як новообраний прем'єр-міністр взяв на себе зобов'язання протягом одного місяця розробити та представити антикризовий план, який помісячно визначить, що має бути зроблено до кінця 2016 року.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: