Що обіцяють нові міністри уряду Гройсмана?

Читать на русском

Тиждень тому Верховна Рада затвердила новий склад Кабінету міністрів України. За цей час міністри оновленого уряду дали 11 обіцянок.

Найбільше зобов’язань узяв на себе прем’єр-міністр Володимир Гройсман. Він пообіцяв автоматизувати систему управління ризиками на митниці, прискорити проведення реформ та протягом місяця підготувати детальний антикризовий план дій Кабміну.

Міністр фінансів Олександр Данилюк пообіцяв відновити співпрацю з Міжнародним валютним фондом. Також Данилюк хоче використовувати для деофшоризації заходи ОЕСР (Організація економічного співробітництва та розвитку).

Нові обіцянки дали також віце-прем’єр-міністр з питань соціальної політики Павло Розенко, віце-прем’єр-міністр з питань євроінтеграції Іванна Климпуш-Цинцадзе, глава Мінінформполітики Юрій Стець, міністр екології Остап Семерак та міністр внутрішніх справ Арсен Аваков.

Дві обіцянки міністрів отримали статус «виконано». Зокрема, як і обіцяв Аваков, ще будучи в уряді Яценюка, МВС не виконала рішення суду про зняття з розшуку Іванющенка. Перша виконана обіцянка в Кабміні Гройсмана належить першому віце-прем'єр-міністру – міністру економічного розвитку та торгівлі Степану Кубіву: уряд відкликав із ВР близько 170 законопроектів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: