Гройсмана не бентежать бізнес-зв'язки Данилюка

Читать на русском
Володимира Гройсмана задовольнило пояснення Данилюка про непричетність до роботи британських компаній, у чому його звинуватив Ляшко.
Олександр ДанилюкФото: АПУ

Прем’єр-міністр Володимир Гройсман чекає додаткового підтвердження від новопризначеного міністра фінансів України Олександра Данилюка про його непричетність до діяльності низки британських компаній.

Про це з посиланням на «Інтерфакс-Україна» пише «Слово і Діло».

«Міністр фінансів надавав пояснення з цього приводу, що колись він насправді володів (компаніями за кордоном – Ред.) і має досвід роботи за кордоном – це правда, але зараз нічого подібного немає. І це його особиста відповідальність. Я вважаю, це має бути абсолютно відкрито та публічно», – зазначив Гройсман у Верховній Раді.

Нагадаємо, раніше новоспечений опозиціонер Олег Ляшко заявив, що Данилюк має дві незадекларовані офшорні компанії, а також прибуток від них, що не внесений до його декларації. Цю інформацію Ляшко підтвердив випискою з офіційних британських реєстрів, у якій зазначається, що нинішній очільник Мінфіну є власником двох компаній, і висунув вимогу, щоб той подав у відставку на час розслідування цієї справи Національним антикорупційним бюро.

Рада не змогла ухвалити програму дій нового КабмінуВерховна Рада чотири рази намагалася затвердити програму діяльності нового уряду України, проте достатньої кількості голосів у залі не знайшлося.

Данилюк усі звинувачення на свою адресу відкидає, стверджуючи, що після повернення в Україну в 2010 році склав із себе повноваження директора інвестиційної компанії Rurik Investment Group і не отримує від неї доходу. Щодо іншої компанії, CEE Investment & Advisory LLP, він є там не директором, а партнером, і всі доходи від діяльності фірми, вказані в його декларації за 2015 рік, не є доходами від підприємницької діяльності. Ці гроші очільник Мінфіну нібито отримав як пасивний партнер компанії.

Нагадаємо, Данилюк очолює Міністерство фінансів відучора, до цього він працював заступником голови Адміністрації Президента України.

***
Всі матеріали, які розміщені на цьому сайті із посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню та/чи розповсюдженню в будь-якій формі, інакше як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: