НАБУ займеться Гонтаревою і Трухановим

Читать на русском
Національне антикорупційне бюро України має намір перевірити причетність Гонтаревої і Труханова до офшорного скандалу.
Артем Ситник

Національне антикорупційне бюро України розслідує можливі фінансові злочини глави Нацбанку Валерії Гонтаревої і мера Одеси Геннадія Труханова.

Як повідомляє «Слово і Діло», про це в ефірі телаканала ZIK заявив глава НАБУ Артем Ситник.

За словами Ситника, НАБУ займеться перевіркою інформації про можливі махінації Гонтаревої з облігаціями і виведенням мільярдів гривень з банківської системи країни, а також її зв'язками з російськими банками.

«Зараз в аналітичному підрозділі Антикорупційного бюро проводиться робота по цим фактам. За результатами перевірки буде створений матеріал, який передадуть детективам для прийняття подальшого рішення. Можна сказати, що зараз ми збираємо інформацію. Однак в справах, пов'язаних з виведенням корупційних активів фігурують офшорні компанії. На жаль, це і об'єктивна перешкода, яка не дає можливості закінчити розслідування в найшвидший термін, оскільки це пов'язано з міжнародними правовими дорученнями», - заявив Ситник.

Російським громадянством Труханова зацікавилися в СБУЗа інформацією Служби безпеки України, в Одеській міській раді, крім мера Геннадія Труханова, російське громадянство мають кілька десятків депутатів.

Також Бюро має намір перевірити інформацію про російський паспорт і офшорні компанії мера Одеси Геннадія Труханова.

За словами глави НАБУ, Труханов - підслідний Бюро. Антикорупційних детективів зацікавила інформація про злочини одеського мера, в зв'язку з чим вони займуться перевіркою інформації про офшори і російське громадянство Труханова.

«У його декларації зовсім не ті цифри, які мають офшорні компанії. Тому ми це також перевірятимемо», - додав Ситник.

Нагадаємо, мер Одеси Геннадій Труханов нібито має російський паспорт і володіє будівельною компанією РОСТ через офшорні компанії на Віргінських островах.

Глава НБУ Валерія Гонтарева нібито замішана в скандалі з «Панамськими документами».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: