Після скандалу з офшорами США вирішили не зачиняти двері перед Україною

Читать на русском
Володимир Сіденкоекономічний експерт

Позиція США наразі більше схожа на суто дипломатичний хід.

Про це в коментарі «Слову і Ділу» розповів економічний експерт Володимир Сіденко, аналізуючи позицію Білого дому щодо оприлюдненої інформації про офшори Президента України Петра Порошенка.

«США просто не стали повністю зачиняти двері й залишають нам можливість виправити ситуацію. Цим сигналом вони дають зрозуміти, що чекають рішучих кроків у боротьбі з корупцією, реформах, наведенні ладу в країні в політичній сфері. Якщо це буде, то подальшого розголосу справа не набуватиме», – вважає Сіденко.

У центрі скандалу: хто замовив викриття офшорів Президента?Політолог прокоментував ситуацію навколо розкриття офшорної компанії українського президента Петра Порошенка на Віргінських островах.

На його думку, сам по собі факт оприлюднення такої інформації вже є попередженням про можливі наслідки.

«Це сигнал про те, що є санкціонований витік інформації», – наголосив він.

«Зараз вже є заяви про боротьбу з деофшоризацію українського бізнесу, але потрібно зважати на реальний результат. Не можна сказати, що це нереально, але цілком зрозуміло, що для цього в першу чергу потрібно провести певні зміни в нас самих. Немає впевненості, що влада зараз готова до цього», – проаналізував Володимир Сіденко.

Як відомо, Президент України Петро Порошенко стверджує, що використовував офшори не для мінімізації податкового навантаження.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: