Рада не змогла ухвалити програму дій нового Кабміну

Читать на русском
Верховна Рада чотири рази намагалася затвердити програму діяльності нового уряду України, проте достатньої кількості голосів у залі не знайшлося.

Верховна Рада двічі намагалася затвердити програму діяльності нового уряду України, проте достатньої кількості голосів у залі не знайшлося.

Після проваленого голосування спікер ВР Андрій Парубій оголосив перерву 15 хвилин, повідомляє «Слово і Діло».

Для ухвалення програми Кабміну Верховній Раді щоразу не вистачало кількох голосів.

Згідно з текстом документа, прем'єр Володимир Гройсман обіцяє прискорити економічний розвиток України за рахунок впровадження в роботі Державної фіскальної служби автоматизованої системи управління ризиками та оцінки митної вартості товарів, показників ефективності діяльності кожного функціонального підрозділу з чіткою регламентацією процедур і варіантів поведінки посадових осіб, їх персональної відповідальності.

Володимир Гройсман: від мера до прем'єра«Слово і Діло» проаналізувало весь політичний шлях Володимира Гройсмана, щоб показати, як потенційний прем'єр-міністр виконує власні обіцянки.

Також пропонується ухвалити новий Податковий кодекс і запровадити мораторій на внесення до нього змін протягом трьох-п'яти років.

У програмі Гройсмана містяться спрощення та перехід на міжнародні стандарти бухгалтерської звітності, прозора приватизація держпідприємств, а також впровадження на держпідприємствах міжнародних стандартів щодо звітності та незалежного управління. Крім того, Гройсман обіцяє підвищити ефективність управління державними інвестиціями, реформувати Державну аудиторську службу.

У рамках реформи фінансового сектора Гройсман обіцяє поступову лібералізацію валютного регулювання, ухвалення нового законодавства за стандартами ЄС, зокрема щодо товариств з обмеженою відповідальністю, а також впровадити механізм колективних договорів. Також у рамках цієї реформи значиться створення сучасної біржової інфраструктури та умов для функціонування товарного біржового ринку.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: