ГПУ незадоволена роботою Мін'юсту

Читать на русском
Генеральна прокуратура висловила невдоволення роботою Міністерства юстиції щодо ведення реєстру корупціонерів.

Генеральна прокуратура України звинуватила Міністерство юстиції в недостатньому дотриманні закону України «Про запобігання корупції».

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу Генеральної прокуратури.

У ГПУ відзначають, що до початку роботи НАЗК веденням реєстру корупціонерів займається Міністерство юстиції. В ГПУ залишилися незадоволені тим, як Мін'юст веде Єдиний державний реєстр осіб, які вчинили корупційні або пов'язані з корупцією правопорушення.

«Як показав системний аналіз законності у сфері запобігання корупції, вказане міністерство неналежним чином виконує покладені законом обов'язки», – заявили в ГПУ.

У генпрокуратурі зазначили, що протягом 2015 року до відповідальності за вчинення корупційних і пов'язаних із корупцією правопорушень притягнуто 2475 осіб, з яких до реєстру внесено лише 990, що становить 40% від загальної кількості. Також до реєстру досі не внесені рішення судів, які вступили в законну дію та направлені до Міністерства юстиції України за 2013-2014 роки.

Робота НАЗК запущена: комісія дообрала ще двох членів відомстваНардеп Віктор Чумак заявив, що на засіданні конкурсної комісії щодо обрання членів НАЗК вдалося затвердити ще двох членів відомства.

У ГПУ наголосили, що вищевказане є порушенням вимог статті 59 закону «Про запобігання корупції».

«Таким чином, відсутність відповідної інформації в реєстрі може призвести до прийняття на державну службу осіб, яким це заборонено законом, а також формування помилкового уявлення у правопорушників про безкарність корупційного та пов'язаного з корупцією діяння, негативних наслідків у зв'язку із притягненням особи до відповідальності», – резюмували в прокуратурі.

Нагадаємо, 28 березня члени Національного агентства з питань запобігання корупції обрали головою Наталію Корчак.

6 квітня голова Мін'юсту Павло Петренко заявив, що Національне агентство із запобігання корупції досі не може в'їхати до свого приміщення.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: