«Укренерго» підписало угоду зі структурами Григоришина на 1 млрд грн

Читать на русском
Сума контракту становить 928,5 млн грн, що на 1,1 млрд грн менше очікуваної вартості закупівлі. Істотної економії вдалося досягти за рахунок забезпечення конкурентоспроможності, публічності та прозорості закупівлі.
Костянтин Григоришин

Держпідприємство «Національна енергетична компанія «Укренерго» уклало договір із ВАТ «Запоріжтрансформатор», що входить в орбіту впливу Костянтина Григоришина, на суму 928,5 млн грн.

Про це повідомила прес-служба компанії «Укренерго», передає «Слово і Діло».

«Сума контракту становить 928,5 млн грн, що на 1,1 млрд грн менше очікуваної вартості закупівлі», – йдеться в заяві.

Прес-служба «Укренерго» пояснює, що суттєвої економії вдалося досягти за рахунок забезпечення конкурентоспроможності, публічності та прозорості закупівлі.

«ДП «НЕК «Укренерго» отримало пропозицію, яка за своєю вартістю є найкращою не лише в Україні, але й у Європі за останні роки», – відзначають в компанії.

«Закуплені автотрансформатори та шунтуючі реактори кільквстю 22 одиниці будуть направлені на забезпечення надійної роботи електропідстанцій 330-750 кВ – ключових енерговузлів Об'єднаної енергосистеми України», – запевняють у прес-службі.

Система ProZorro: чи стануть держзакупівлі публічними? ЕкспертЕксперт поділився міркуваннями щодо того, що Верховна Рада поширила систему ProZorro на всі держзакупівлі.

Нагадаємо, що питання підписання угоди із ЗТР порушив екс-член НКРЕКУ Андрій Герус. Він протестував проти розширення інвест-програми «Укренерго» на 2015 рік, а потім відстежував умови проведення тендеру. Таким чином, багато в чому завдяки його зусиллям вдалося досягти суттєвої економії бюджетних коштів.

Як повідомлялося раніше, ПАТ «Запоріжтрансформатор» виграло тендер на поставку трансформаторів НЕК «Укренерго».

У лютому Юрія Касіча, ставленика Костянтина Григоришина, звільнили з посади першого заступника директора «Укренерго» з оперативного управління.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: