Григоришин розповів, як Яценюк лобіює інтереси Ахметова

Читать на русском
Український прем'єр-міністр Арсеній Яценюк перебуває в постійних тісних зв'язках з олігархом Рінатом Ахметовим.
Костянтин Григоришин

Український прем'єр-міністр Арсеній Яценюк має постійні тісні зв'язки з олігархом Рінатом Ахметовим.

Про це в інтерв'ю «Українській правді» повідомив російський бізнесмен з українським корінням Костянтин Григоришин, пише «Слово і Діло».

«Вони цього не приховують, мені здається. Тому моє ім'я він (Яценюк - Ред.) пов'язує зі збитком для їх спільного з Рінатом бізнесу», – стверджує бізнесмен.

Григоришин пояснив, що, наприклад, рішення Яценюка не скасовувати весь 2014 рік дотаційні сертифікати на експорт електроенергії, принесли ДТЕКу Ахметова не менше $ 100 млн прибутку. «Це річ, яку він міг скасувати в перший день свого прем'єрства. І лише завдяки тиску з боку учасників ринку і моєму в тому числі, НКРЕ, Президенту, дотації не були продовжені на 2015 рік», – зазначив він.

«ДНР» хоче дозволити Ахметову відновити роботу його заводівУ керівництві самопроголошеної «ДНР» обговорюється питання про можливість дозволу для олігарха Ріната Ахметова відновлення роботи підконтрольних йому підприємств.

Ще один приклад того, як глава уряду грає на руку Ахметову – коли Кабмін затято платив з енергоринку гроші ДТЕКу за електроенергію, яка була вироблена та спожита в зоні АТО, каже бізнесмен.

«За цю електроенергію платили всі українські споживачі. На це було витрачено кілька мільярдів гривень. У той же час ДТЕК успішно збирав гроші в зоні АТО по другому колу. Надприбуток від цієї операції склав кілька мільярдів гривень», – повідомив Григоришин, додавши, що дана схема була скасована під тиском НКРЕ та Президента лише навесні 2015 року, хоча скасувати її слід було ще влітку 2014 року.

За його словами, є ще кілька таких прикладів, однак це тема для розслідування, причому не стільки журналістського, скільки Генеральної прокуратури або новоствореного Антикорупційного бюро.

Резюмуючи, Григоришин заявив, що Яценюк знаходиться нагорі корупційної схеми уряду, оскільки в цьому плані він «досить технологічний». «Я вважаю, що 90% постанов Кабміну приймаються з урахуванням його особистих інтересів – політичних чи економічних. Він думає про своє політичне майбутнє та особисту кишеню. Я думаю, що зараз друге превалює», – сказав бізнесмен.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: