Експерт розповів, що зробила влада, щоб про справу проти Кононенка забули

Читать на русском
Гліб Канєвськийполітичний експерт

Влада намагається будь-якими шляхами затягнути справу проти Кононенка.

Про це в коментарі «Слову і Ділу» розповів експерт Центру політичних студій та аналітики Гліб Канєвський, аналізуючи ситуацію, що виникла між НАБУ та Андрієм Пасішником, який відмовився давати свідчення.

«Справа була безперспективною від самого початку. Фактично, це піар-компанія, метою якої є затягування часу, щоб не притягнути до відповідальності державних службових посадових осіб, які тиснули на екс-міністра економрозвитку й торгівлі Абромавичуса», – констатував Канєвський.

За його словами, як такого факту злочину в тому, що Пасішник писав якісь листи міністру, немає й допитувати потрібно не Пасішника, а Кононенка, про якого згадував Абромавичус.

Однак, як підкреслив експерт, схоже, що хтось у владі намагається будь-якими шляхами просто затягнути цю справу, щоб суспільство думало, що проводяться антикорупційні розслідування щодо друзів Президента.

Скандальне листування Абромавичуса та Пасішника: непереконлива провокація? Думка експертаПолітолог поділився міркуваннями щодо листування між главою МЕРТ Айварасом Абромавичусом і протеже Ігоря Кононенка на посаду його заступника Андрієм Пасішником.

«Справа найближчим часом не завершиться. Можливо, її закриють через півроку або рік, тобто тоді, коли вже буде новий уряд, новий міністр економіки та інші питання на порядку денному», – переконаний він.

Як наголосив експерт, прийом із Пасішником зроблений для того, щоб про «праву руку» Президента як про фігуранта цієї справи взагалі забули.

«Можна сказати, що цей прийом вдалий. Зараз уже майже ніхто не згадує про Кононенка, який був замішаний у цьому гучному скандалі», – проаналізував ситуацію Гліб Канєвський.

Нагадаємо, 3 лютого детективи НАБУ почали перевірку фактів, озвучених Абромавичусом щодо можливого втручання в роботу МЕРТ з боку першого заступника лідера фракції «БПП» Ігоря Кононенка та деяких інших народних депутатів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: