Пасішник спростував звинувачення Абромавичуса

Читать на русском
Рівно через місяць номінаційним комітетом уряду буде обрано незалежну наглядову раду «Нафтогазу», яка й здійснюватиме управління компанією.
Андрій ПасішникФото: РБК

Виконавчий директор НАК «Нафтогаз України» Андрій Пасішник здивований звинуваченнями Абромавичуса на свою адресу з приводу нав'язування своєї кандидатури на посаду заступника мінекономіки.

Про це Пасішник написав на своїй сторінці в Facebook, повідомляє «Слово і Діло».

«Після звільнення Коржа я дійсно виявив бажання працювати в команді Айвараса й запропонував свою кандидатуру в дружньому листуванні, на що міністр мені подякував за довіру», – зазначив він.

Яценюк свідомо затягує призначення Пасішника до правління «Нафтогазу» – нардепНардеп «БПП» Сергій Лещенко заявив, що прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк свідомо не розглядає питання з призначенням заступника голови «Нафтогазу» Андрія Пасішника в правління компанії.

Водночас директор НАК «Нафтогаз України» зазначив, що він дійсно відправляв охоронця з пакетом документів до Міністерства економічного розвитку. Однак за годину до прес-конференції Абромавичуса 3 лютого, на якій було заявлено про відставку, Пасішник вирішив забрати документи. «Як на нього тиснули та просили мене вносити, якщо я особисто вирішив забрати документи, всім буде дуже цікаво», – підкреслив він.

За словами Пасішника, він не має до Мінекономіки особливого інтересу у зв'язку з переходом до нього контролю над «Нафтогазом». Рівно через місяць номінаційним комітетом уряду, що складається з п'яти міністрів, буде обрано незалежну наглядову раду «Нафтогазу», яка й здійснюватиме управління компанією.

«Це автоматично нівелює всякий інтерес до Мінекономіки для «смотрящих» за «Нафтогазом» і «Укргазвидобуванням», – підкреслив Пасішник.

Як повідомлялося раніше, міністр економічного розвитку і торгівлі Айварас Абромавичус заявив, що в Адміністрації Президента на посаду заступника йому намагалися нав'язати директора НАК «Нафтогаз України» Андрія Пасішника.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: